Основен Ремонт

Проект и реализация на цялостен  ремонт на жилище, включващ всички помещения.

основен ремонт

Заради съчетанието на много и различни видове строителни услуги е много трудно да се намери един майстор, който да може да се захване с основен ремонт на апартамент или къща. В такива случаи се препоръчва използването на бригада от специалисти в рализчни области.  Именно в този тип ремонти е нашата сила. Нашите майстори са изключително сработени и освен, че отделните части при самия ремонт се извършват прецизно и професионално, доброто взаимодействие помежду им осигурява и по-бързото завършване на цялостния ремонт.

Независимо дали се заемате с ремонт на собствено жилище и на закупено старо, то първата стъпка задължително трябва да бъде внимателен оглед на всички помещения, на стените и подовата им настилка, както и таваните. По този начин планът и проектът за ремонта би бил акуратен и избягвате неприятни изненади в процеса на ремонта, които са свързани с непредвидени усложнения и разходи. Нашите специалисти се заемат с това вместо вас и по време на безплатен оглед описват всички детайли.

По време на първоначалния оглед ще можете да обсъдите вашите идеи за ремонта и крайния резултат, като нашите консултанти ще ви помогнат с насоки за това какви са реалните възможности, които помещението позволява. Във всеки един момент обаче, ние се водим единствено от това да задоволим максимално изискванията ви като се съобразяваме и с финансвите параметри зададени предварително.

За да избегнем неприятните изненади при ремонта, ние ще започнем с внимателно измерване на стените, за това доколко са прави и нужни ли са корекции на ъглите. Същото се отнася и за подовете, като в случаите на по-стари жилища не само настилките е нужно да се подменят, а и самите замазки, които често са на достолепна възраст от 50-60 години.

След като се запознаем с всички особености на помещението и сме придобили представа за вашите очаквания, ние ще ви изготвим подробен 3D проект, който ще включва завършения вид на жилището, след основния ремонт. В проекта ще има подробно описание на необходимите ремонтни дейности и корекции на помещенията ако има такава нужда. Ще има и детайлна разбивка на материалите с цени и количества, както и цени на отделните ремонтни дейности. Въпреки, че ще се съобразим с бюджета за да изберем най-добро качество материали спрямо цената, ние ще ви предоставим избор и на по-скъпо и по-евтино решение.

При един основен ремонт, изборът на материали е водещ както при крайната цена на самите материали, така и за цената на труд – често по-скъпите материали са по-лесни за работа и това води до по-ниска цена на изпълнение. Преди всичко обаче, имайте предвид, че по-качествените материали гарантират по-дълга експлоатация, всеки основен ремонт ви позволява да си осигурите този комфорт. От друга страна неудобствата и разходите съпътстващи всеки цялостен ремонт предполагат до такива да не се прибягва често. Всеки такъв ремонт обаче ви дава възможността да се погрижите за ел.инсталацията и ВиК инсталацията на жилището, които  могат да се нуждаят от подмяна или рехабилитация. Особено при ел. инсталацията, това ви позволява да прекарете гофрирана тръба, в която се полагат кабелите. Тя ги предпазва от нараняване по време на ремонта , но и позволява изтеглянето на допълнителни кабели при необходимост без да се налага къртене.

Всяко жилище е уникално, както са уникални нуждите и изискванията на собственицте му, но за да имате представа какво да очаквате, ето основните етапи, през които протича всеки цялостен ремонт при нас:

 1. Безплатен оглед на място и запознаване с нуждите и изискванията на домакинството
 2. Изготване на подробен 3D проект с ценова разбивка и срокове за изпълнение
 3. Къртене (ако разбира се налага) на стени и подови настилки и замазки, плочки в банята или други елементи
 4. Подготовка за подмяна и подмяна на дограмата. Ако това се налага, е нужно да се оформят отворите за дограмата и да се премахне старата дограма
 5. След като вече сме уточнили крайната визия след ремонта, можем да предвидим разположението на точките на ел.инсталацията и това ни позволява да я изградим на този етап
 6. Изграждане или подмяна на части от ВиК инсталацията. След изграждането на ел.Инсталицията, сме готови да преминем и към тази стъпка
 7. Полагането на замазката вече е възможно, като се препоръчва да се направи преди шпакловката на стените, за да не се разпространи влагата от замазката по стените
 8. След това логично идва и шпакловането на стените, които придават завършен вид на помещенията и са важна основа преди последните декоративни елементи
 9. Тук вече можем да преминем и към подовите настилки било то паркет, ламинат или теракота или гранитогрес. Макар да са по-лесната част за подмяна, е хубаво при един основен ремонт да подберете настилката, която да ви носи комфорт за дълго време след това.
 10. Мокрите помещения с всички техни специфики са на ред, като ремонтът на една баня сам по себе си е доста комплексна услуга заради всички негови етапи, включително ВиК и ел. инсталция, шпакловка и замазка, лепене на плочки, изграждане на душ кабина или вана, поставяне на мивка и шкафове
 11. Когато и това е готово, можем да преминем към боядисването на стените или полагането на тапети или други декоративни мазилки.
 12. След като приключим ремонта в мокрите помещения и покрием стените, остава само да монтираме интериорните врати.
 13. Ремонт и монтиране на кухнята. Ние работим с няколко висококачествени производители на кухненско обзавеждане, като в зависимост от проекта, който им изпратим, те ни връщат оферти и заедно с вас избираме крайния вариант. Разбира се, това не означава, че това са единствените варианти.
 14. Вече сме монтирали кухнята и единственото, което остава е да поставим осветителните тела и контактите, те са последния елемент преди да се погрижим за меките мебели и спалните.
 15. Ако решите да подменим и входната врата, по-добре е да оставим това за накрая, за да избегнем възможността да я нараним при ремонта, заради постоянното пренасяне на материали

Това са етапите при един основен ремонт, които разбира се могат и да бъдат променяни в конкретни ситуации, но при всички положения, вие ще бъдете постоянно осведомени за процесите на ремонта и сроковете, при които предстоят да се изпълнят отделните елементи.

Безспорно всеки основен ремонт е свързан, както с пари, така и с време, но пък той ви дава въможността да промените жилището си по начин, който винаги сте искали. Всъщност той дори ви дава възможност да създадете едно ново жилище. Особено важно е да помислите обаче и за функционалността на на различните помещения и за поддръжката им. Както споменахме ремонтът на подовите настилки е един от по-лесно достъпните елементи, но е свързан с доста  неудобства, затова е хубаво при цялостния ремонт да помислите и за поддръжката и комфорта на настилките. Дали бихте избрали по-лесните за поддржка гранитогресни плочи или по-комфортните, но доста по-взискателни паркети.

Друго важно решение е за разположението на електроуредите и мивката в кухнята, от това може да зависи и посоката на цялостния ремонт или поне на частта с трапезарията и хола.

Детайлното представяне на ремонта има за цел да ви подготви и даде насоки в очакванията и плановете ви, но не бива да ви плаши. Нашите специалисти могат да се погрижат за всеки етап от основния ремонт като това доколко искате или имате възможност да участвате в проекта зависи единствено от вас. Това, което ние можем да ви гарантираме е, че ще ви подготвим най-добрия проект на база на помещенията, изискванията и бюджетът ви. От там насетне ще го изпълним по безупречен начин и в обещаните срокове. Във всеки един момент, в който имате нужда от информация относно етапа на ремонта, ние с радост ще ви я предоставим.