Ремонт на баня

Цялостен ремонт на баня, включващ всички съпътсващи услуги, като изграждане или подмяна на ВиК инсталации, къртене на плочки и лепене на нови такива.

ремонт баня

За всеки ремонт и особено при ремонта на баня водещо е не само визуалното изпълнение на крайния продукт, но и функционалността на елементите в помещението. Цялостният процес по ремонта на банята при нас се състои в няколко основни етапа:

  1. Безплатен първоначален оглед и взимане на мерки на банята. На същия този етап обсъждаме с Вас желанията и нуждите Ви при предстоящия ремонт като от наша страна Ви запознаваме с възможностите, които  предоставя самото помещение, разположението на канализационанните системи и други фактори.
  2. До 72 работни часа получавате ценова оферта с подробно описание на предстоящия ремонт и различните варианти за материали и обзавеждане, от които основно зависи крайната цена
  3. Подготовката за самия ремонт включва къртене, подмяна или изграждане на ВиК инсталацията, както и възможни промени по Ел Инсталацията
  4. Същинският ремонт на банята включва полагане на настилка, лепене на плочки и монтиране на обзавеждането за баня, изграждане на душ кабини и всички договорени преди началото на ремонта промени в помещението

Този на глед прост план крие зад себе си детайлно изтовено оптимално решение с визуализиция и 3Д модел, къртене и чистене, промени по ВиК и  Ел. Инсталациите и разбира се всички други дейности по същинския ремонт на банята. Всичко това се поема от нашите специалисти, които с опита си не просто ще подберат най-подходящите материали, но и ще Ви помогнат при избора на най-дребните детайли като сифони, кранове, лампи, дръжки за шкафове, душ.. и много други елементи, които рядко човек предвижда преди началото на ремонта.

Ремонтът на банята е комплексен продкт, който изисква познания в няколко сфери, а е много трудно човек да притежава добри умения във всяка една от тях. По тази причина е препоръчителен изборът на екип при такова начинание. Вече изграден екип от професионалисти, които са индивидуално профилирани в различните сфери осигурява качествено изпълнение на всяка една част от ремонта, а вече създадената сработка позволява времето за работа да се намали драстично.

Независимо доброто планиране и професионалното изпълнение, всеки ремонт се отразява и върху съседите. Тормозът за съседите е достатъчен при самия ремонт, затова е важно внимателно да се помисли и за хидроизолацията, за да не продължи тормозът и след това. Тя гарантира както по-голямото спокойствие за съседите, така и липсата на мухъл в банята Ви.Основните моменти при хидроизолацията са:

  • Обличане на тръбите в банята с влагоустойчив гипскартон. Съществуват сравнително нови фабрично грундирани плоскости със стъклен воал, които дават допълнителна защита срещу проникването на влага.
  • Самата хидроизолация под плочките, както и хидроизолационни ленти.
  • Фугите между плочките са много важна част от изолацията, а не просто дават завършен вид на помещението.

Както вече споменахме, всички дребни и големи детайли са грижа на нашите специалисти. Ние обаче се водим предимно по Вашите желания и необходимости при изготвянето на проекта, затова ви съветваме предварително  да помислите по някои основни елементи, които бихте искали да промените или да добавите при ремонта на банята.

Нека разгледаме основните компоненти в една баня.

Тоалетната:

Започваме от нея, защото нейното разположение е най-трудно за промяна, поради зависимостта ѝ от позицията на канализационната система. Изборът на подходяща тоалетна чиния започва с препочитаята между моноблок и структура за вграждане. И двете решения имат своите предимства, но основно се влиаят от големината на помещението на банята.

  • Вградената тоалетна е изключително подходяща за по-малки бани. Казанчето се скрива в стената посредством специална метална конструкция и по този начин видна е само чинията, което освобождава допълнително пространство. Освен това, по този начин почистването е по-лесно и цялостната хигиена в банята е по-добра в следствие на това. А веднъж вградено, казанчето се облицова с гипсокартон и плочки и се превръща в невидима част от стената
  • Моноблокът е по-разпространеното решение като в днешно време формата му може да бъде различна – от стандартната правоъгълна до обла и дори ъглова. С оглед тенденциите за спестяване на вода се появят и по-интересни вариации, при които казанчето се пълни от разположената на него мивка:

Мивката

Тя също трябва да бъде съобразена с размера на банята като позицията ѝ е доста по-свободна. Това, което трябва да се има предвид при ремонта на банята е големината на мивката и шкафовете, които ще изберете, ако разбира се има такива. В случай, че изберете да има шкафове, препоръчително е те да бъдат от ПВЦ, понеже при неизежното намокряне, те не се издуват.

Душът

Самият душ варира изключително много както във функции и екстри, така разбира се и във цени. Преди обаче да изберете него, помислете дали искате той да бъде отделен от останалото помещение на банята, било чрез душ кабина или параван. Това е един от основните избори при началото на ремонт на баня, заради разположението на останалите елементи в помещението.